MuzixBlog indult a Mobilarena.hu-n

A TDK termékek hivatalos, hazai forgalmazója számos új audio terméket mutat be itthon, ennek megfelelően a vonatkozó blogunkban is foglalkozunk ezekkel a kütyükkel.

Több mint két éve jelent meg első bejegyzésünk a TDK blogban, azóta számos hangszórót, fülhallgatót, fejhallgatót mutattunk be, levezényeltünk két nyereményjátékot is, összesen 35 darab írásunk keletkezett a témában. A TDK Life on Record termékek hazai forgalmazója továbbra is a MuzixGroup, akik számos új márkát mutatnak be Magyarországon, ennek megfelelően neveztük át blogunkat, hiszen már nem csak az ár/érték arányra kihegyezett TDK LoR termékekkel, hanem néhány új, high-end kategóriára törekvő audio gyártóval is találkozhatnak kedves olvasóink.

MuziX blog
RHA T10i és T20 egymás mellett. [+]

Az RHA nevű brit gyártóval már több ízben lehetett találkozni oldalunk hasábjain, nálunk járt a belépőkategóriás MA350, de leteszteltük a drágább modelleket is, ilyen volt a T10i és a T20. Legutóbb a berlini IFA kiállításon találkoztunk a márkával, ahol az S500i-t is szem-, illetve fülügyre vettük. A brit gyártó 2010 óta van a piacon, jelenleg kizárólag dinamikus meghajtóval ellátott in-ear kialakítású fülhallgatókból áll a palettájuk, de még ősszel piacra kerülhet a DACAMP névre hallgató kütyüjük, ami értelemszerűen egy hordozható DAC/erősítő kombináció lesz. Az Andrew Reid és Lewis Heath által alapított cég termékeit jellemzi a minőségi kialakítás és a 3 év gyártói garancia, a felsőbb kategóriákban pedig már hangminőségben sem kell szégyenkezniük az RHA modelleknek.

 MuziX blog: Új néven fut a TDK blog
Az elektroncsöves Lars&Ivan THA-8X-et is be fogjuk mutatni a közeljövőben. [+]

Az Lars&Ivan közel tizenöt éves múltra múltra tekint vissza, első termékük egy meglehetősen elegáns hangszórópár volt. 2005-ben mutatták be az első asztali erősítőjüket iPodokhoz, 2007-ben a BK21 névre hallgató szettjükért (számítógépes hangszóró + erősítő) megkapták a What HiFi magazintól a „Legjobb asztali hangszóró” díjat, az európai zenekedvelő közönség javarészt ekkor ismerte meg a márkát. Az azóta eltelt időben számos érdekességet gyártottak, feltett szándékuk, hogy a high-end hangminőséget és a hordozhatóságot összekössék, tőlük mobilos erősítőkre számíthatunk a közeljövőben.

A fenti gyártókon kívül természetesen a TDK LoR termékei is megmaradnak a blogban, a közeljövőben érdemes lesz tehát a megjelenő bejegyzéseket olvasni, ha pedig további márkák válnak bejegyzéseink alanyaivá, arról minden bizonnyal számot fogunk adni.