ELSŐ KÖZÖS HÉTVÉGE, ELSŐ KÖZÖS GYŐZELEM!

ZENGO_MUZIX_1

Rajt-cél győzelem!

Látjátok az új tükröket? Iránymutatóak! Norbi is érezte az erőt, mert úgy leiskolázta a teljes mezőnyt, hogy sokszor hiába nézte a visszapillantót, abban nem látott senkit sem maga mögött! Alighogy  elkezdődött az együttműködésünk és rajtkockára léptünk, máris óriási siker és győzelem lett belőle. Ugyanis a világmárkákat forgalmazó MuzixGroup Kft. az egyik legversenyképesebb hazai márka, a Zengő Motorsport és Michelisz Norbert hivatalos támogatója lett a hazai versenyhétvégétől kezdve. Az érdem természetesen a Zengő Csapaté és Norbié, az öröm viszont a miénk, hogy egy ilyen siker részesei és büszke támogatói lehetünk. És ez még csak a kezdet …

Hogy is volt?

A WTCC – Túraautó Világbajnokság május első hétvégéjén lezajló versenyét hazai pályán, a Hungaroringen rendezték meg. Az első futamot Norbi a 10. helyről kezdte, remek rajttal és kiváló versennyel a 8., pontszerző helyen fejezte be. De a java még hátravolt!

A második futamot az élről kezdhette Norbi. Előzetesen, legalábbis az első futam alapján arra lehetett számítani, hogy nagy csatában lesz majd azért, hogy megtartsa az első helyet, de a rajt után azonnal meglépett a mögötte induló két Chevrolet-tól, és a Citroenekkel sem kellett számolni, mert azok nagyon simán beragadtak az ötödik hely mögé.

Michelisz előnye körről körre nőtt Tom Coronel előtt, egy körrel a vége előtt, amikor elkezdett spórolni, már 9 másodperc fölötti különbséggel vezetett, útban a rajt-cél győzelem felé. A dobogóra végül Michelisz, Coronel és Tom Chilton, vagyis három privát pilóta állhatott fel.

Ez volt Michelisz negyedik WTCC-futamgyőzelme, 2010-ben Makaón, 2013-ban Japánban, a kettő között pedig 2012-ben, ugyanígy a Hungaroringen sikerült győzelmet aratnia. Ezzel már csak 10 sikeresebb pilóta van a WTCC történetében, csak ennyinek sikerült négynél több versenyt nyernie.